Paavo kasvaa

Helmi kasvaa

tiistai 26. helmikuuta 2008

Neuvolakäynti 1

Neuvolassa käyty. Jännitin niin, etten nukkunut yöllä ollenkaan. Koko sen 1 tunnin ja 45 minuutin ajan saatiin kovasti tietoa kaikesta raskauteen ja vanhemmiksi kasvamiseen liittyen. Suurin osa oli tietysti tuttua, olenhan ollut jo niin reipas tyttö, että olen googlannut kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin jutut. Eniten kummastutti omat tunteet ja mietteet, kun se th antoi kaikenlaisia ohjeita ja esitteitä: että miksi se mulle niitä lykkää? Olenko minä muka raskaana? Tuleeko meistä kahdesta kolme? Hurjaa.

Eikä se täti tarkistanut että olenko raskaana vai en, otti pari putkiloa verta veriryhmän määrityksiä ja tautien poissulkemisia varten. Puntarilla käynti jännitti etukäteen ihan kamalasti. En ole käyny vaakalla varmaan viiteen vuoteen ja tiedän kyllä lihoneeni sitä edeltävästä painosta. Tulos ei ollut kuitenkaan ihan kauhea. Pystyn ehkä nukkumaankin ensi yönä. Verenpaineet oli minun normaalilukemiin nähden korkealla, mutta täti oli tyytyväinen, samoin kun hemoglobiinistakin.

Nyt kun ollaan molemmat tavattu noita esitteitä ja kirjasia, niin päällimmäisenä on ajatus, että näinkö se menee? Meistä tulee vanhempia ja muutos etenee hitaasti ja varmasti kuin vanhan ajan höyryjuna.

Ei kommentteja: