Paavo kasvaa

Helmi kasvaa

tiistai 30. syyskuuta 2008

Täällä vielä ja varmaan pitkään

Niin siis että ei olla laitoksella. Ei oo oikein semmonen olo, että tää täältä vielä pariin viikkoon ulkoistuis.

Tänään tehtiin taas iso hankinta. Tai se alko eilisestä. Olin perhevalmennusystävieni kanssa kävelyllä ja puhuttiin siitä, et jos meinaa hankkia vaunut ni nyt ois aika yhestoista hetki toimia. Sit illalla ennen venytystuokioita sain ihan kauheen hermokohtauksen et nyt ei saada enää mistään vaunuja (ja joo, alkuperänen ajatus oli pärjätä alkuun ilman...) Sit Mies lähti mittanauhan kanssa lopulta keskellä yötä mittaamaan hissin tilavuutta ja minä selasin vaunukuvastoja. Tänään sitten ajettiin lastentarvikeliikkeeseen ja aattelin et niil on varmaan ihan sikapitkä toimitusaika. No Mies valitsi värin ja minä vaunun mallin, juuri näin päin, (ja siis välikommenttina: Mies on värisokea ja yleensä aika arka kaikkien värijuttujen kanssa) mutta tästä hän oli varma: meidän Kustavilla on nyt Emmaljungan City Crossit, pohjavärinä beige, kuviona vaaleanpunaiset hirvet :D Ei siinä, eipähän pääse poika valittamaan sukupuolisidonnaisesta kasvatuksesta. Ja voihan se olla, että tällä hautomisella siltä sulaa munatkin pois...

Nyt on sitten vaipanvaihtopistettä lukuunottamatta kaikki tarpeelliseksi arvelemamme ostettu, vielä kotona on hieman ompelustöitä. Esimerkiksi lakanoita on vielä tasan yhdet. Kaapissa oottaa perintölakanat pilkkomista ja kanttaamista. Niin ja jos jollakin on tarkoituksena ostaa jotain mukavaa vaatetta vauvalle ulostulijaislahjaksi, vinkkinä, että 62-senttisiä vaatteita on jonkun verran jo kaapissa. Isompia kokoja sitten ei vielä olekaan kovin paljoa. Ai niin ja ostamme luultavasti vielä jonkun pikkuhaalarin, koska näimme valokuvan pikkuisesta, joka meinasi hukkua ä-pakkauksen vanuhaalariin. Eipä tällaista älyä, kun kokemusta pienistä ei ole. Ne on ihan tosi pieniä ne vauvat (paitsi se pää...)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ainakin vaunut oli heti ekasta päivästä käytössä. Muksu kuitenkin nukkuu niin paljon että välillä unet vaunuissa välillä laatikossa (siis äippäpakkauksesta tehdyssä). Kustavi pääsee heti totuttelemaan pinkkiin ;)

Vastasyntyneethän ei periaatteessa tarvi paljoa muuta kuin maitoa, unta, vaipanvaihtoa ja läheisyyttä. Eli mitään ylimääräistä sälää ei tarvita kuin tissi(tai pullo), unipaikka, vaipat ja äitin ja iskän sylin. Kaikkea muuta saa hankittua ja väsättyä vauvan syntymän jälkeen sitä mukaa kun vastaan tulee tilanteita. Tällä epämäärisellä selostuksella halusin sanoa, ettei kannata stressata enää sitä onko kaikki kunnossa vauvaa varten, koska kaikki nuo yllämainitut "varusteet" teillä jo on :)

Jaksamista loppumetreille!

EssiK

Onerva kirjoitti...

Näinhän se onkin. Tarjolla on jos jonkinlaista tarviketta, mutta vauva ei niitä kaipaa. Taitavat ollakin enemmän vanhempien rauhoittelemiseksi :) Ei vaan, totta puhuen se vaipanvaihtopaikan puuttuminen vielä vähän ressaa, mutta kyllä me ne vaipat vaihdetaan sitten vaikka lattialla, jos ei mitään käytännöllisempää keksitä.

Anonyymi kirjoitti...

Sänky on kans kiva vaipanvaihtopaikka, siinä voi sitten ottaa samalla ilmakylpyjä ja pyllerehtiä pehmeällä alustalla. Pyyhe vaan alle nappaamaan pisut. :)

EssiK