Paavo kasvaa

Helmi kasvaa

sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Seesteistä ei vielä näkyvissä

Raskauden toinen kolmannes on lähtenyt käyntiin ja Mies odottaakin innolla sitä rauhallista, seesteistä ja eroottistakin aikaa. En sitten tiedä millon semmonen alkaa...

Tällä hetkellä makeakin alkaa taas maistumaan, joka ei ole niin hyvä juttu. Oon semmonen sokerihiiri, että pakko rajoittaa jotenkin tuota mässäilyä, ettei paino lähde ihan kauheaan nousukiitoon. :) Onneksi tuo pahoinvointi vielä vähän toimii stopparina.

Kummastusta aiheuttaa neuvolalääkärin ajankohta. Viikkojahan on jo 13+1 ja lääkäriin on vielä puolitoista viikkoa. Monesta eri lähteestä olen lueskellut, että lääkärintarkastus on yleensä tosi aikaisilla viikoilla. Onkohan tämä täysin paikkakuntakohtainen juttu? Mitä siellä tutkitaan?

Eilen oli niin mahtava päivä, että ei aikoihin ole ollutkaan. Oltiin ihan kotosalla, harvinaista kyllä, ei ollut pakko lähteä mihinkään koko päivänä. Aurinkoisella säällä rauhallinen kävely ulkona, hyvä ruoka, vähän pelailua ja shoppaamista: tuntui tosi rentouttavalta. Tänään onkin sitten tarkoitus tehdä rästihommia ainakin osa päivästä. Mutta muistelen eilistä, sen voimalla sitten ehkä jaksaa.

4 kommenttia:

Cazze kirjoitti...

Minullakin on ensimmäinen neuvolalääkäri tämän viikon torstaina, silloin on viikkoja kasassa jo 14+5. Niin taisi olla viime raskaudessakin, eli ehkäpä on joissakinkunnissa ihan käytäntö, joillakin kuitenkin on paljon aikaisemmin. Ja rakenneultrakin vasta viikoilla 23ja jotakin... No hyvää ehkä kannattaa odottaa.

Onerva kirjoitti...

Kiitos Cazze tiedosta. En oo sitten turhaan niin huolissaan omasta käynnistä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Itsehän neuvolalääkärin toimessa olleena kerran jos toisenkin voin kertoa, että tuo aika milloin eka käynti on niin vaihtelee jonkin verran paikkakunnittain. Monesti äidit haluavat että eka lääk.käynnillä kuunnellaan sydänääniä uä-anturilla ja jos viikkoja on vielä kovin vähän niin äänet ei välttämättä kuulu, vaikka siellä masussa elämää onkin. Tästä tilanteesta sitten huolestuu sekä äiti että lääkärikin ihan turhaan. Mielestäni siis parempi on eka lääk.käynti suorittaa kun on jo käynyt uä:ssä tai sitten rsv:ja on jo tullut jonkin verran eli n. 13-15. Käytännössä terkkari kertoo odottamiseen ja raskauteen liittyvät asiat ja lääkäri vain tarkistaa alapään tilanteen ja kyselee kuulumisia. 15 min ajalla ei paljon muuta ehdikkään ja lääkärin osuus on koko raskauden ajan kannalta melko pieni. Ainoastaan jos jotain lääk.tiet. ongelmaa ilmenee niin sitten kyllä passitetaan lääkärille. Mutta tokihan mieltä askarruttavia kysymyksiä voi lääkärille esittää :)

Anonyymi kirjoitti...

aijoo, linkitin blogisi mun blogin sivulle.