Paavo kasvaa

Helmi kasvaa

tiistai 11. toukokuuta 2010

Kypsä mamma

Tässä on nyt osa tekstiä muutama viikko sitten kadonnutta (tietokoneet helpottaa elämää...) ja osa tänään päivitettyä. Yritys blogin päivitykseen siis on ollut hyvä, vaan käytännössä se ei ole onnistunut.

Tämä odottaja alkaa olla aika kypsä tähän odotukseen. Alapää on ollut nyt yli puoli vuotta kuin pesäpallomailalla hakattu ja unta saa liian vähän ja jalat on turvoksissa ja on suonenvetoja. Tulis jo.



Neuvola 6 23.3.2010

Raskausviikot 31+1

RR 119/78
painoa +300g/vko (elämässäni kääntyi taas uusi luku, uusi kymmenluku painossa...)
Hb 127
pissa puhdas
Sf-mitta 27
Mölliäisen syke 145

Polikäynti 30.3.2010 (veritulppariskikäynti)

 viikot 32+1
RR 123/79
painoa +900g/vko (tosin oli eri vaaka kuin neuvolassa)
pissa puhdas
lapsiveden määrä normaali
painoarvio n. 2,0kg
Mölliäinen raivotarjonnassa

Makasin (sikiön) sydänkäyrällä yli puoli tuntia, anturit irtosivat pariin otteeseen ja tulosteesta tuli aika sekalainen (välillä syke näytti 50 ja välillä 180) mutta kuulemma hyvältä näytti. Sain Klexane-napapiikkikuurin loppuraskauden ajaksi ja kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen. Tämä oli odotettavissa, mutta ei se, että sain kohonneen painoni mukaan juuri sen seuraavan kokoluokan piikin, joten apteekkimaksut nousivat taas. On se vaan järkyttävää maksella useamman satasen laskuja apteekkiin. Laskeskelin pitkällä matikalla, että piikin hinnaksi tulee 4 euroa. En vaan enää muista, oliko se ennen vai jälkeen KELA-korvausten... Kätilö kyseli edellisestä synnytyksestä ja mahdollisista toiveista seuraavaa ajatellen, mutta jotensakin jäi semmoinen kiireinen ja välinpitämätön tunne siitä hetkestä. Muuten saatiin kyllä tällä käynnillä erittäin asiallista ja suorastaan täyteläistä palvelua. Kun vielä seuraavana päivänä kolahti postiluukusta valmis ajanvaraus seuraavalle käynnille, ei voinut kuin olla tyytyväinen. :)

Neuvola 7 9.4.2010

raskausviikot 33+4

RR 125/83 (Paavo oli taas mukana ja varmasti sai tempauksillaan nostettua mun verenpainetta. Mies totesi, että täähän on sitten se normaalilukema, kun ei tää meno rauhoitu tästä kotona.)
paino oli sama kuin äitipolikäynnillä
pissassa glukoosia. Tässä vaiheessa taas terkkari kysyi, että olenko käynyt sokerirasituksessa (asiaa oli kysytty parilla neuvolakäynnillä ja äitipolillakin, mutta mitään ei tapahtunut vaikka vastasin kieltävästi) Hän katseli hieman papereitani ja totesi, että ensimmäisellä käynnillä on päätetty sokerirasituksesta, mutta kukaan ei ole muistanut kertoa milloin siihen pitää mennä. Kävin sitten 16.4. juomassa litkua 12 tunnin paaston jälkeen, mutta en ole muistanut neuvolan soittoaikaan soittaa tuloksia... Joopa joo. Ehkä maanantaina.

Sf-mitta 28,5 (kuulemma hyvä lukema)
Mölliäinen edelleen raivotarjonnassa (toivottavasti ei enää innostukaan kääntymään) ja sykkeet 135

Polikäynti 27.4.2010
raskausviikot 36+1

RR 134/78 (huh, huh)
painoa oli tullut edelliseen polimittaukseen 450g/viikko
pissa puhdas
painoarvio 2,8kg (kuulemma keskiarvovauva)
Lääkäri olikin tuttu ja pienen alkujärkytyksen jälkeen (outoa levittää haaroja tutulle) kaikki sujui TODELLA mallikkaasti. Saatiin varmaan vähän ekstrakohtelua... mm. 3D-ultraa ja uuteen synnytysosastoon tutustumista.

Neuvola 8 11.5.2010
38+1
RR 117/83 (olin jo tässä välissä ehtinyt epäillä raskausmyrkytystä ja olin hankkinut lainaan oman verenpainemittarin)
painoa edelliseen käyntiin lisää 600g/viikko (terkkari epäili turvotusta reilun painonnousun syyksi)
pissa puhdas
sf-mitta 31
sikiön sykkeet 140

Pientä nipistelyä tässä on ollut havaittavissa polikäynnin jälkeen, liekö Mölliäinen laskeutunut alaspäin. Mutta mitään varsinaiseen synnytykseen viittaavaa ei ole ollut. Mutta enää alle neljä viikkoa ennenkuin varsinainen häätö tapahtuu. Toivoisin toki, että tulisi ennen sitä. Saisi kokea ihan luonnollisen synnytyksen.

Ei kommentteja: