Paavo kasvaa

Helmi kasvaa

torstai 10. heinäkuuta 2008

(Lääkäri)neuvola 5 ja muita kuulumisia

Neuvola oli siis eilen ja aikas vauhdikkaasti selvittiin sieltä pois.

rv:t 27+4
painoa lisää 460g/vko, joten ihan ok vauhti vissiin
RR 127/75
turvotus +- (mitä tuo sitten meinaakaan)

kohdunkaula 3cm ja kohdunsuu napakasti kiinni
sikiön sykkeet 150
liikkeet ++

Musta tuntuu et kerään koko raskausvaivojen keräilysarjan tässä synnytykseen mennessä. Melki ainoo joka ei oo vielä pärähtäny päälle on raskausarvet mahassa (rinnoissa niitä oli jo ennestään). Koputetaan siis puuta ja toivotaan ettei lisää pikkuvaivoja ilmaannu. Levottomat jalat on vieny yöunia kipeän selän lisäksi. Olo onkin välillä aika pimpelipompeli.
Se on ihanaa, että vatsa on vihdoin niin pyöreä, ettei aamullakaan pääse unohtamaan tulevaa asukkia. Liikkeiden puolesta Kustavi on osoittautunut tosi aktiiviseksi. Erityisesti hauskaa on pyöriskellä illalla silloin kun hyvää yötä on jo sanottu :D Tai kun äiti on tosi kylläinen ruuasta taikka jos se lötköttää laiskana sohvalla jaksamatta mitään. Kustavi on myös löytänyt mun virtsarakon ja ai että, kuinka sitä onkin hauska potkiskella ja ropeltaa.

Oltiin juuri ennen juhannusta Lapin reissulla Pallaksella. Etukäteen ajattelin ettei kunto kestä kuin ehkä 2-3km:n päivämatkoja hitaasti kävellen. Tunturi-ilma ja raskauden kannalta hyvät (tarpeeksi viileät) kelit tekivät sen että paahdoin menemään välillä melko vauhdikkaastikin ja viimeisenä päivänä jaksoin jo 11km:n matkan tunturin rinnettä ylös ja alas. Oli kyllä ylpeä olo.

Juhannusta seurasi parin viikon mökkeily vanhempien mökillä. Välillä meinasi olla henkisesti rankkaa. Saatiin onneksi tutulta lapsiperheeltä ohje olla tiukkana omien vanhempien kanssa, jos lapsenhoidosta tulee riidanaihe. Tämä lapsi on minun ja mieheni yhteinen asia, jonka hyvinvoinnista me olemme vastuussa. Neuvoja ja apua saa antaa erityisesti jos niitä kysytään, mutta me teemme päätökset. Mökillä oli mukavaa se, ettei tullut oltua niin paljon sisätiloissa mitä kotona. Ja netitön elely oli aika vapauttavaa :) Ihanainen ystäväni käväisi myös mökillä (Mies ajettiin tänne kotia pakoon, eihän se akkojen juttuja kestä) ja voi niitä terapiaistuntoja. Öisin nukkumaankäynti venyi taas sellaisille pikkutunneille, että seuraavana päivänä taas muisti.

Seuraavana projektina on KELAn papereiden vienti (pitänee mennä istumaan sinne virastoon, kun ei noita muuten osaa täyttää) ja työkkärin asioitten hoitamista. Vähän pitäis jaksaa tehdä töitten paperihommia jonka jälkeen sit ei niin tarttis töitä miettiäkään. Turhaa ressausta kaikenmoisista papereista ja lomakkeista. "Pumputi-pum", tuumii Kustavi yksiössään. Sitä mieltä hän on näistä aikuisten jutuista.

Ei kommentteja: